Tijdens afscheid: Reinier, Martijn, Marieke

 

 

 

_DSC4314

 

Marjan en jij kwamen me opzoeken in Nieuw Zeeland, trots dat ik was om je mijn dorp te laten zien, mijn huis..? Een caravan waar mijn leefruimte zich in een zeer oude schapen schuur bevond waar het “back to basic” is en nog steeds ruikt naar schapenpoep, op een erf waar ze kiwi’s, appels en druiven kweekten.

Ik bracht je rond om met volle trots de prachtige omgeving te laten zien

Je spotte een groep lepelaars en zo met volle blijdschap je me vertelde “KIJK ze zijn aan het ploeteren in het zand, prachtig moet je zien…
Dus ik keek met de verrekijker van mijn vader en zag dat de vogels inderdaad bezig zijn in het lage water…..

Vele avonturen heb ik mogen delen met mijn vader, van dammen bouwen in de rivieren van Frankrijk, kanoën in de meren van Zweden, wandelen in bossen, gebergte en andere gebieden op vele verschillende plekken.

Voor adviezen die me hielpen uit benarde situaties kon ik altijd bij je terecht, je neutrale en overlappende kijk op de situaties en het goed overbrengen hebben me verschillende malen erg geholpen.

Nu moet ik het zonder je doen.

Herinner me de keren dat ik met jouw samen een vuurtje aan het maken was tijdens het kamperen. Jij leerde mij de piramide, het droge hout en de truck om het vuurtje meer zuurstof te geven. Ik was erg jong en onervaren en zag dat jij creatief omging in bepaalde situaties. Zoals het gebruik van terpentine als het vuurtje niet aanging.

Ik geniet nog steeds van de mooie tijden en leermomenten die we samen hadden, nu imponeer ik anderen met het maken van een vuur.

Ik ga je verschrikkelijk missen Papa!

Ik kijk met een stalend gezicht terug op de mooie tijden de we hebben gedeeld en je persoonlijkheid waarvan ik heb genoten.

De eerste dagtrip in mijn dorp in Nieuw zeeland is ten einde, we rijden terug naar mijn schapenschuur.. Je vraagt mij…….. “Martijn.. wil je me weer even terug brengen naar die plek om nog eens de lepelaars te bekijken.

Martijn

****

De IJzeren man, een plek van papa en mij
Waar we samen ’s morgens gingen zwemmen
En waar jij mij hebt leren kanoën
Waar we samen op de steiger hebben gezeten en onze schaatsen aan deden
En ’s avonds liet jij mij de jonge Ransuil zien in het bos
Pap het was mooi!
Ik mis je!
Kusjes, Marieke

 

 

Marieke  Martijn

IMG_2347

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s